Fostul șef de la Combaterea și Spălarea Banilor, REȚINUT pentru înșelăciune

 

Laurențiu Baranga, fostul șef al Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, a fost reținut, sâmbăta seară, de polițiști și procurori, pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de înșelăciune după ce și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente”, potrivit polițiștilor de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

În baza diplomei de bacalaureat, Baranga a absolvit și studii superioare, acte care i-au stat la baza dosarului de angajare în cadrul unor instituții de stat precum Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor și Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat.

 

CV-ul public al lui Baranga începe la vârsta de 32 de ani, când a absolvit bacalaureatul la Colegiul Tehnic <<Dimitrie Leonida>> din București, însă apoi a acumulat numeroase titluri și diplome, inclusiv doctor al Universității <<Valahia>> din Târgoviște și cursant la Colegiul Național de Apărare, ARACIS, Colegiul Național de Afaceri Interne.
În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Născut în septembrie 1967, Baranga nu a trecut în CV-ul său niciun loc unde să fi lucrat până în anul 2008, când avea deja 41 de ani”, relatează surse media.