Fotbalist român, donație impresionantă pentru modernizarea spitalelor publice

Codin Matiuc, persoană cu notorietate națională implicată în acte de caritate, a relatat, pe pagina sa de socializare, cum fotbalistul Dragoș Grigore a donat 20.000 de euro pentru campania #spitalepublicedinbaniprivați, acțiune ce vizează modernizarea unor unități medicale.

Campania a debutat prin reabilitarea etajului 7 de la Spitalul Fundeni, acolo unde sunt tratați copiii bolnavi de cancer.

<< – Salut, numele meu este Dragoș Grigore, și am numărul tău de la Marius Nicolae.>>
Așa și-a început mesajul jucătorul echipei naționale. Apoi mi-a spus că își dorește sa doneze pentru #spitalepublicedinbaniprivati, inițiativa mea de a renova spitale de stat. Mi-a spus că este dorința lui și a soției sale și ca ea se va ocupa de donație el fiind în cantonament. Câteva ore mai târziu aveam în cont 20.000 de euro de la ei. 20.000! După Bendeac, care a donat în decembrie 100.000, familia Grigore depășește și ea donații făcute de firme mari, milionari și branduri.
Am început să mă gândesc ce înseamnă pentru mine echipa națională. Mi-ar plăcea să îi văd alături pe Dragoș Grigore, Marius Nicolae și Adrian Mutu pe care l-am cunoscut într-un club și mi-a spus ca a doua zi cum se trezește vine cu mine sa joace fotbal cu copiii mei de la orfelinat. O echipă națională care au făcut pentru țară și lucruri nelegate de profesia din care au trăit.
I-am scris lui Dragoș:
<- Pot povesti asta?>
<<- Cum vrei tu…nu țin neapărat, dar nici nu mă deranjează dacă spui… Ne place sa facem bine în liniște>>
Da, oamenii ăștia există . L-am convins apoi cât de important este sa mă lase sa povestesc. Acest exemplu sa fie cunoscut. Poate alții îl vor urma, fie și doar printr-un sms la 8845 cu textul ‘FACEM’ pentru ăia 2 euro lunari. A acceptat”, a povestit Matiuc.