Frământări: Cîrciumaru pariază NUMAI pe Tăriceanu. Weber este convins că PSD are oameni pentru Cotroceni

Senatorul Florin Cîrciumaru nu vede cu ochi buni situația din PSD, partid care nu are încă un candidat pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an. Mâhnit, fostul primar din Târgu Jiu nu poate să nu scoată în evidență poziția nefericită în care se află social-democrații. Dacă în urmă cu câțiva ani se discuta numai despre câștigarea scrutinului, astăzi turul II este un obiectiv care dă mari emoții.

”Faptul că Partidul Social Democrat nu are un candidat la prezidențiale nu este în regulă, este prima dată în istoria acestui partid când cu câteva luni înainte de alegeri nu avem un candidat, ba mai mult, am văzut, prin liderii noștri de la nivel național, că, la ora actuală, se pune problema să intrăm în turul doi, deci ca performanță, iar asta spune foarte multe multe, scoate în evidență debusolarea din partid. (…) Așa cum se prezintă situația în momentul de față, așa cum decurg lucrurile în partidul nostru la nivel central, nu putem vorbi de un candidat din partid care să fie sigur că intră în turul II. Dacă se hotărăște la nivel național, dacă se decide să mergem pe domnul Târiceanu, atunci avem sigur în turul II”, a spus, luni, la Radio Infinit, Cîrciumaru.

Între timp problema a fost limpezită la București, PSD a anunțat că va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale, situație în care Mihai Weber este sigur că partidul va intra în lupta din finală.

”Partidul Social Democrat este cel mai mare partid al României. Sunt oameni valoroși, oameni cu experiență care sunt în Partidul Social Democrat, oameni care ar putea să ocupe poziția respectivă”, a spus deputatul.

Liderul social-democraților gorjeni a lăsat însă o portiță deschisă, sugerând că ar putea fi, totuși, și un candidat din afara partidului.