Frământări în PSD Gorj: Îl scoate Rujan pe Cîrciumaru din cărțile pentru Senat?

Ordinea de pe listele parlamentare ale PSD Gorj rămâne, la această oră, o mare necunoscută, chiar dacă luni, la Târgu Jiu, problema a fost discutată aprins. Cert este că Mihai Weber, liderul județean, a fost acceptat primul la Camera Deputaților, ceea ce îi garantează un nou mandat în Parlamentul României. Posibil locul doi, o surpriză pentru câțiva analiști,  Claudiu Manta, nume vehiculat de mai mulți membri ai partidului. Actualul senator Scarlat Iriza ar urma să fie pe locul trei.

În ceea ce privește candidaturile la Senat, se pare, există un curent de opinie foarte puternic, social-democrați care solicită ca fostul prefect Cristinel Rujan să deschidă lista. Dacă se va ajunge în această situație, senatorul Florin Cîrciumaru va avea șanse infime să își continue activitatea în camera superioară a Parlamentului. În condițiile în care nu va fi pe locul 1, eligibil, s-au dezvoltat scenarii care îl plasează pe fostul primar din Târgu Jiu pe listele altor partide.

Rămâne de văzut cine și cum va fi validat, decizia finală, inclusiv poziția de candidaților, va fi luată la București, de conducerea centrală.