Frică de coronavirus și depistarea alcoolemiei: Au fugit de polițiști și au abandonat mașina

Trei gorjeni sunt cercetați penal, fiind bănuiți că ar fi urcat băuți la volan. Unul a refuzat recoltarea de probe biologice, iar ceilalți doi nu au vrut să spună cine a condus mașina cu care se deplasau. Aceștia din urmă nu au oprit la semnalele polițiștilor, abandonând mașina pe un drum secundar.

La data de 30 martie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au identificat în trafic un bărbat de 38 de ani, din comuna Scoarța, în timp ce conducea o autoutilitără pe DN 67 Pișteștii din Deal , având o concentrație 0,81 mg/l alcool în aerul expirat”, a informat IPJ Gorj.

Acesta a fost transportat la spital pentru prelevare de probe în vederea stabilirii alcoolemiei însă a refuzat categoric, chiar în fața personalului medical.

Sâmbătă, 28 martie, polițiștii din Dănciulești au fost sesizați că pe raza localității circulă un autoturism al cărui conducător auto este posibil să fi consumat băuturi alcoolice.

Polițiștii au identificat în trafic un autoturism care nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia. Ulterior, autoturismul a fost găsit abandonat pe un drum lateral pe raza comunei Dănciulești. Continuând cercetările în zonă, la aproximativ 40 de metri de autoturism, au fost identificați doi bărbați, de 19 și 38 de ani, din comuna Dănciulești, care au refuzat să precizeze cine a condus autoturismul”, arată Poliția Gorj.

În urma testării cu aparatul etilotest, au rezultat alcoolemii de 1,1 mg/l și respectiv 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi au fost conduși la spital pentru prelevare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.