Fugaru agită apele în PNL: Dan Vîlceanu i-ar sabota candidatura lui Marcel Romanescu

Agitație pe scena politică, după ce Ion Fugaru, fost viceprimar la Târgu Cărbunești, a declarat la Radio Infinit că Dan Vîlceanu i-ar purta sâmbetele lui Marcel Romanescu, în sensul că l-ar pregăti pe primarul din Rovinari, Robert Filip, pentru o candidatură la Târgu Jiu. Vîlceanu ar fi pus la punct această strategie după ce la începutul anului în presa centrală a apărut un material ce viza afaceri ale familiei sale, articol în spatele căruia ar fi stat George Romanescu, fratele primarului din Târgu Jiu. Șeful ITM a negat că ar fi fost implicat, însă, acum, apar tot felul de scenarii politice.

Interpelat la același post de radio, Marcel Romanescu a precizat că viața politică este plină de surprize, însă, la acest moment, structurile centrale i-au validat candidatura.

La acest moment, nu cred ca este posibil, ținând cont de faptul că deja candidatura mea este validată la nivel național, nu numai de organismele de la nivelul județului Gorj, cu și de Biroul Național. Vom vedea, nu e niciun fel de problemă. Până la urmă, PNL poate să ia orice decizie, dar odată ce validarea este făcută inclusiv de către structurile naționale, e greu de crezut că vor mai reveni asupra deciziei”.

Cu toate astea, primarul din Târgu Jiu nu exclude posibilitatea unor astfel de demersuri:

Eu sunt trecut prin 20 de ani de politică. Este posibil orice, respectând statutul PNL, dar vom vedea, eu nu fac niciun fel de precizare, nici nu comentez declarațiile domnului Fugaru. Este strict apanajul PNL.

Romanescu nu a vrut să dezvolte despre o eventuală candidatură a sa din partea PSD, așa cum s-a tot vehiculat:

Este exclusă la momentul acesta o astfel de variantă. Eu sunt candidatul PNL și nu vrea să mă gândesc la nicio altă variantă. Nu vrea să fac speculații, pentru că dacă aș da curs unor astfel de speculații toată lumea ar înțelege că cine știe ce înțelegeri am cu PSD. Eu sunt sigur, cel puțin printre puținii din PNL care n-au niciun fel de înțelegere cu PSD”.

Robert Filip a subliniat că trecerea sa în PNL vrea să însemne strângerea rândurilor, nu dezbinare internă.

Am destule pe cap aici, la Rovinari’‘, a spus edilul.