Pompierii gorjeni au fost solicitaţi, marţi dimineaţă, să intervină pentru gestionarea mai multor situaţii de urgenţă generate de inundaţii. Afectate au fost localităţile Dăneşti, Hurezani, Logreşti, Schela, Novaci, Alimpeşti, Bengeşti Ciocadia şi Prigoria, unde apele au afectat mai multe gospodării şi beciuri.Din fericire, nu au existat situaţii în care să fie nevoie ca oamenii să fie evacuaţi, asta deşi cotele râurilor au fost la un nivel foarte ridicat. Prefectul judeţului Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că pagubele nu au fost majore, însă urmează un alt vârf de viitură, pe râul Gilort. Reprezentantului guvernului în teritoriu a fost în teren şi a dat asigurări că situaţia este sub control. Cel mai mare pericol a fost la Alimpeşti, unde Olteţul şi Cerna au fost aproape de a depăşi cota de pericol.
“Din fericire în acest moment lucrurile s-au liniştit. Eu am fost la Alimpeşti, în zona Nistoreşti, acolo aveam o problemă cu o femeie care era într-o zonă izolată. A rămas un echipaj la faţa locului dacă se întâmplă să crească din nou nivelul apei să putem să luăm în calcul o potenţială evacuare. În rest, în Novaci, cum s-a întâmplat şi în urmă cu două săptămâni, gospodăriile au fost inundate de apă. Se pare că mai e o mică problemă pe care o să o întâpinăm la Turburea, în sensul că va fii vârf de viitură pe râul Gilort, însă ceea ce va fi acolo nu va afecta gospodăriile”, a spus Florescu.
Pentru a preveni situaţiile de urgenţă generate de inundaţii, ISU Gorj recomandă cetăţenilor să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă să apeleze cu încredere numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Bilanţul pompierilor, la ora 15.00, număra 17 intervenţii pentru evacuarea apei din gospodării, 6 intervenţii pentru evacuarea apei din beciuri şi o intervenţie pentru evacuarea apei dintr-o anexă gospodărească.
Galerie foto: