Ger: – 20 de grade Celsius, noaptea trecută, în Sălaj

Temperaturi extrem de scăzute înregistrate, în noaptea trecută, în județul Sălaj.

”11 spre 12 ianuarie ! Noaptea în care Sălajul a devenit polul frigului din România, înregistrându-se -20.2°C, fiind cea mai scăzută temperatură din țară la Stația SWAS Camăr, iar temperaturile au coborât atât de mult încât au fost mai scăzute decât pe vârfurile munților ( Stațiile Vârful Omu, Bâlea Lac, Vlădeasa , Ceahlău Toaca – cu ultima din cele enumerate , aseară eram la egalitate, ) dar și în depresiunile deja celebre din țară, zona Miercurea Ciuc – Gheorghieni – Toplița! Și chiar dacă era greu de crezut că acest fenomen va dura mai mult de 1- 2 ore , uite că a reușit să se mențină pe tot parcursul nopții si după cum vă spuneam în postarea de la ora 00:40 când vorbeam despre localitatea Câmpia că era cel mai frig în acel moment, nu știm exact când s-a mai întâmplat acest lucru deoarece e primul sezon rece în care avem o rețea de stații meteo atât de extinsă, mai jos o să enumerăm motivele pentru care a fost în județul nostru cel mai frig : 
 – Degajarea rapidă a cerului dinspre partea de Nord Vest a țării față de alte zone unde e încă noros

– sau de exemplu în Estul, Sudul și Centrul județului se semnalează ceață pe alocuri, la fel cum de fapt este și în majoritatea zonelor din țară, care împiedică momentan scăderea atât de drastică!
 – Alt motiv ar fi stratul de zăpadă mai consistent pe care îl avem momentan în regiunea de Vest, Nord și Nord-Vest a județului datorită ninsorilor de azi (dar și datorită lipsei zăpezii din majoritatea zonelor de la nivel național).
Datorită condițiilor de stabilitate generate de anticiclonul prezent, vor fi mici inversiuni, prin urmare aerul rece, fiind dens, coboară în cele mai adânci văi și cele mai joase zone, cum este zona de Nord-Vest a județului.
– Și nu în ultimul rând, în est se semnalează local ceață, în Nord-Vest e senin complet”, a transmis pagina de meteorologie Severe Wheater Alert – Sălaj.
CAPTURĂ: