Germania anunță că vrea energie 100% regenerabilă până în 2035

Germania vrea să-şi acopere toate nevoile de electricitate cu livrări din surse regenerabile până în 2035, au anunţat autorităţile de la Berlin.

Cancelarul Olaf Scholz a mai spus că se pregăteşte construirea a două noi terminale pentru gaze naturale lichefiate (LNG), iar ţara îşi va majora rezervele de gaze naturale pentru a-şi reduce dependenţa de gazele ruseşti, în contextul invaziei Ucrainei.

De asemenea, ministrul Economiei, Robert Habeck, a descris expansiunea accelerată a capacităţii pentru energia regenerabilă ca un element cheie în obiectivul de a face Germania mai puţin dependentă de livrările de combustibili fosili din Rusia, iar ministrul de Finanţe, Christian Lindner, s-a referit la sursele de electricitate regenerabile ca „energia libertăţii”.

Ponderea energiei solare sau eoliene ar trebui să ajungă la 80% până în 2030. Până atunci, capacităţile de energie eoliană terestre ale ţării ar trebui să se dubleze, până la 110 gigawaţi (GW), energia de la parcurilor eoliene marine ar trebui să ajungă la 30 GW – iar energia solară la 200 GW.

Săptămâna trecută, autorităţile germane au suspendat procedurile de autorizare a gazoductului Nord Stream 2, un proiect de 11 miliarde de dolari care ar fi urmat să dubleze livrările de gaze naturale ruseşti în Germania, tot ca răspuns la acţiunile Rusiei în Ucraina.

Articolul precedentSe strânge șurubul în Primăria Târgu Jiu: Sisteme de monitorizare GPS pe vehiculele Edilitara
Articolul următorOltean săltat de DIICOT: A întreținut relații sexuale cu o fetiță de 13 ani, pe care a determinat-o și să se filmeze în ipostaze cu caracter pornografic