Gorj: Amenzi! Unități de alimentație publică în mizerie, salariați neglijenți cu normele sanitare

 

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au efectuat, în perioada 02-08.11.2020, verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din raza teritorială a județului Gorj.

În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 13.600 lei, unor unități din Stoina și Târgu-Jiu, astfel:
– 2 amenzi a câte 1.200 lei la două magazine specializate de comercializare a peștelui și produselor din pescuit, pentru că persoana care manipula peștele destinat comercializării nu poseda echipament de protecție adecvat; vitrina de congelare nu avea capacul închis, existând pericolul de contaminare și degradare a peștelui congelat;
– o amendă de 1.200 lei la un snack-bar ambulant, întrucât angajata care servea produsele către consumatorul final nu deținea mănuși de protecție, mască buco-nazală, echipament de protecție (halat, bonetă); materiile prime erau depozitate necorespunzător; starea generală de igienă a unității era neadecvată;
– o amendă de 10.000 lei la un fast-food, pentru următoarele constatări: depozitarea băuturilor răcoritoare ale personalului în același spațiu cu materiile prime; recipiente neigienizate; produse non-animale decongelate neetichetate adecvat; în lada de congelare, alături de materiile prime se află depozitate cantități mici SNCU, deși unitatea deține un spațiu distinct destinat depozitării SNCU”, au transmis reprezentanții DSVSA Gorj.

PRECIZARE

DSVSA Gorj nu prezintă numele sau elemente care să ducă la identificarea unităților sancționate.

Foto arhivă

Articolul precedentS-au tras ”16-mile” Cupei: Adversari facili pentru FCSB și CS Universitatea, Dinamo întâlnește Viitorul Constanța
Articolul următorPiețele din Târgu Jiu, puse la punct: Curățenie generală și mese în exterior pentru toți producătorii