Gorj: Arest la domiciliu! Fără permis, cu 1,46 la mie alcoolemie, la volan pe drumurile publice

Un bărbat din Bălești a fost plasat în arest la domiciliu după ce a fost surprins la volan deși nu posedă permis de conducere și consumase alcool în cantități însemnate.

La data de 12 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu  au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din comuna Bălești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Liliacului, din comuna Bălești, iar din verificările efectuate a reieșit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1, 46 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului și care nu posedă permis de conducere.

Polițiștii l-au condus pe bărbat la spital în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge, însă acesta a refuzat, fiind efectuate cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de recoltare a mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a transmis IPJ Gorj.

 

Față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, iar la data de 13 iunie a.c., a fost prezentat Judecătoriei Târgu Jiu, care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile.

Foto arhivă