Gorj: Arestat pentru tentativă de omor! A fost ”la un pas” să-și ucidă tatăl, lovindu-l cu o sapă

Un tânăr de 27 de ani, din Fărcășești, a fost arestat după ce și-a bătut tatăl în ziua Nașterii Maicii Domnului. Părintele rănit a ajuns la spital, iar autoritățile au constatat că la mijloc este o tentativă de omor, în condițiile în care fiul și-a lovit tatăl cu o sapă, rănile provocate impunând îngrijiri medicale de urgență.

La data de 8 septembrie, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rovinari au fost sesizaţi, prin apelul 112, de către un tânăr de 27 de ani, din comuna Fărcășești, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la locuința de domiciliu, a avut un conflict cu tatăl său. La fața locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul subunității care a constatat faptul că tânărul, pe fondul consumului de alcool, ar fi exercitat acte de violență asupra tatălui său, în vârstă de 46 de ani, din comuna Fărcășești, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar față de agresor a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, s-a arătat într-un comunicat al IPJ Gorj.

Au urmat audierile, iar procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptei, suspectul fiind arestat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj de arestare preventivă a inculpatului C. C., pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru al familiei. Dispune arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 zile, începând cu data de 09.09.2020 şi până la data de 08.10.2020, inclusiv. Cu drept de contestaţie”, a decis instanța.