Gorj: Bani din Programul pentru o Tranziție Justă, așteptați în prima jumătate a lui 2023

 

Reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Agenției pentru Dezvoltare Regională  Sud-Vest Oltenia au ajuns vineri, 18 noiembrie, la Târgu Jiu, după ce, joi, a fost lansat, la Craiova, Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.
În urma discuțiilor purtate cu conducerea județului, s-a transmis că mult așteptata accesare a fondurilor din Programul pentru o Tranziţie Justă, alocate județului Gorj pentru crearea de alternative ca urmare a închiderii mineritului, ar putea fi posibilă din prima parte a anului 2023.
Managerii de program ai Unității E2 România – Croația, Marco Migliara și Roxana Laiu, împreună cu reprezentanții ADR Sud-Vest Oltenia, au avut ca punct central al discuțiilor purtate cu autoritățile județene și locale, precum și cu instituțiile deconcentrate din Gorj, calendarul de aprobare a Programului Operațional Tranziție Justă (POTJ). Potrivit oficialului DG Regio, o dată exactă privind lansarea POTJ nu a fost stabilită la nivelul Comisiei Europene, însă ne-a comunicat că, fără îndoială, aceasta va fi în prima parte a anului 2023”, a precizat președintele Consiliul Județean Gorj, Cosmin Popescu.