Gorj: Bărbatul care a vandalizat mașina poliției, cercetat pentru ultraj și violență în familie

Evenimentul de duminică, de la Drăguțești, Gorj, când un bărbat a vandalizat o mașină a poliției, a ajuns cunoscut la nivel național, fiind prezentat inclusiv de Sindicatul Europol, organizație profesională a polițiștilor. Dincolo de problemele legate de moștenire, care l-au scos din minți, acum gorjeanul pus pe scandal va răspunde penal pentru violență în familie și ultraj.

Ziua si ultrajul. S-a întâmplat în această după-amiază, unde colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în familie, care avea loc pe raza comunei Drăguțești, sat Cîrbești, din județul Gorj, unde un bărbat cu un obiect contondent din material lemnos în mână i-a amenințat cu moartea atât pe membrii familiei, cât și pe colegii noștri.
În fapt, bărbatul recalcitrant se afla la domiciliul fratelui său, din aceeași localitate, în urma unui conflict pe fondul unei moșteniri, lovindu-i pe ambii soți cu acel obiect, după care s-a deplasat la autospeciala de poliție ajunsă la fața locului și a lovit-o, provocând mai multe avarii.
Acesta s-a ales dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violență în familie și ultraj”, a transmis Europol. 

Comunicat IPJ Gorj:

La fața locului s-au deplasat polițiști care, din primele cercetări, au stabilit faptul că un bărbat de 52 de ani, din satul Cîrbești, în timp ce se afla la domiciliul fratelui său în vârstă de 56 de ani, din aceeași localitate, în urma unui conflict pe fondul unei moșteniri, l-ar fi lovit pe acesta și pe soția sa de 53 de ani, cu un obiect contondent din material lemnos.
Ulterior, bărbatul de 52 de ani s-a deplasat la autospeciala cu care polițiștii se deplasaseră la fața locului și a lovit cu obiectul contondent în cauză autospeciala de poliție, provocând mai multe avarii. De asemenea, agresorul i-a amenințat cu moartea și cu acte de violență pe trei dintre polițiștii care interveniseră la fața locului. La intervenție au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, Biroului Rutier și Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violență în familie și ultraj”.