Gorj: Băut pe un motociclu, a lovit autospeciala polițiștilor

Un bărbat de 62 de ani, din Bumbești Pițic, Gorj, este cercetat penal după ce, duminică, a condus băut un motociclu neînmatriculat. La semnalul polițiștilor, respectivul nu a oprit și a intenționat să-și continue drumul dar a lovit autospeciala MAI parcată regulamentar în apropiere.

 

La data de 28 mai a.c., polițiști din cadrul Postului de poliție Bumbești Pițic, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DC 26 Bumbești-Pițic, au executat semnalul regulamentar de oprire al unui motociclu.

Conducătorul vehiculului nu a oprit la semnal, acroșând autospeciala de poliție care era oprită regulamentar, provocând pagube materiale.

Polițiștii au stabilit că motociclul era condus de un bărbat de 62 de ani, din comuna Bumbești Pițic, și fiind testat alcoolscop a rezultat o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că vehiculul nu era înmatriculat în circulație, iar numărul de înmatriculare aplicat era fals.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul număr fals de înmatriculare pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Totodată, bărbatul a fost sancționat de polițiști cu amendă contravențională, în cuantum de 870 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice”, a transmis IPJ Gorj. 

 

Foto arhivă

Articolul precedentGorj: A anunțat dispariția mamei la o săptămână de la plecarea ei de la domiciliu
Articolul următorMinistrul Educației: Dacă greva se prelungeşte, vom prelungi anul şcolar