Gorj: Băutura ”la volan” și condusul fără drept, pe drumurile județului și în weekend-ul care a trecut

Weekend-ul nu a fost unul fără ca polițiștii gorjeni să mai depisteze persoane băute la volan sau indivizi ce au condus fără a avea acest drept. Doi bărbați, ambii din alte județe, sunt pasibili de condamnări penale după ce au fost opriți de lucrători ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Băut la volan

La  data de 22 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului  Rutier au depistat în trafic, un bărbat de 47 de ani, din comuna Șimnicu de Sus, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism  pe strada Calea București, din municipiul Târgu Jiu, având o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, a arătat Poliția Gorj.

La volan fără a poseda permis de conducere

”La data de 20 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Bâlteni și Postului de Poliție Negomir au depistat în flagrant un tânăr de 28 de ani, din comuna Corcova, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 674 B Negomir, având dreptul de conduce anulat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul,  de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat”, a transmis IPJ Gorj.