Gorj: Braconieri identificați de polițiști

Polițișții au reușit să identifice patru bărbați care braconau pe râul Jiu, joi, 7 decembrie.

La data de 7 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat, în flagrant, patru persoane de sex masculin care pescuiau în râul Jiu, cu ajutorul a doua plase monofilament tip setcă, folosindu-se de două bărci pneumatice, iar la vederea organelor de poliție, au fugit într-o zona cu vegetație deasă, abandonând atât bărcile cât și plasele tip setcă.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele în cauză, respectiv, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 62 de ani, din comuna Plopșoru, orașul Turceni și municipiul Târgu Jiu, și în prezența paznicului de vânătoare, au fost  scoase din râul Jiu cele doua plase monofilament, care conțineau mai multe specii de pești.

S-a procedat la identificarea plaselor monofilament, stabilindu-se că acestea au o lungime  de 50 m fiecare, o lăţime de 2,5 m şi dimensiunea ochiului de plasă  de 7,5 x 7,5 cm, în care se află cantitatea de 25 kg  peşte de diferite specii ( 4 kg știucă, 16.5 kg caras, 4.5 kg crap).

De asemenea, la faţa locului a fost identificate și cele doua bărci și un minciog.

Cantitatea de 25 kg  pește identificată în plase a fost predată paznicului de vânătoare, care a eliberat peștele în habitaclul său natural, iar uneltele folosite au fost ridicate în vederea confiscării”, a transmis IPJ Gorj.

 

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepția setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm.

 

 

Foto arhivă