Gorj: Centru mobil de vaccinare anti-Covid 19

 

În județul Gorj va fi instituit un centru de vaccinare mobil.  S-a luat această decizie pentru persoanele care nu pot să se deplaseze la centrul de vaccinare sau pentru care deplasarea este dificilă. Vaccinarea anti-Covid 19 va începe în judeţul nostru din această săptămână, iar prioritate au lucrătorii din domeniul sănătăţii şi social.

Centrul de vaccinare mobil asigură vaccinarea persoanelor care au un acces limitat la un centru de  vaccinare, cum sunt cele din căminele de îngrijire pe termen lung, din centrele de îngrijire sau personalul esenţial din anumite instituţii, pentru care deplasarea la un centru de vaccinare este dificilă, precum şi pentru alte categorii de populație care au un acces limitat la centrele de vaccinare, cum se întâmplă în anumite localităţi din mediul rural, unde deplasarea către un centru de vaccinare se face cu dificultate. În functie de situațiile apărute, ne adaptăm”, a precizat Florin Chisim, reprezenatntul ISU Gorj.

În etapa a doua va fi  vaccinată și populația cu grad ridicat de risc. La nivelul judeţului Gorj vor fi constituite 20 de centre de vaccinare.