Gorj: Cercetat penal după ce a împușcat doi câini în sat

Un bărbat de 69 de ani, din Baia de Fier, este cercetat penal pentru că ar fi împușcat, joi, pe raza satului Cernădia, doi câini. Acesta riscă și să rămână fără dreptul de a avea armă de vânătoare.

La data de 6 august a.c., polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au fost sesizați, prin apelul 112, de o femeie, din comuna Baia de Fier, cu privire la faptul că un localnic i-ar fi împușcat doi câini.

În urma efectuării de cercetări la fața locului, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au constatat faptul că un bărbat de 69 de ani, din comuna Baia de Fier, membru vânător al Asociației de Vânătoare Gorun, autorizat pentru a deține, purta și folosi de arme letale de vânătoare, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată, pe Fondul Cinegetic 12 Gilort, ar fi împușcat în intravilanul localității Cernădia, cu arma de vânătoare, deținută legal, doi câini, care, în urma cercetărilor, s-au dovedit a fi hoinari. Prevederile legale în vigoare permit împușcarea, fără restricții, a câinilor hoinari, doar dacă aceștia sunt găsiți pe suprafețele fondurilor de vânătoare”, a transmis IPJ Gorj.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală sau interzisă , fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept,conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

Arma letală de vânătoare, împreună cu două tuburi de cartușe, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.