Gorj: Cercetați pentru braconaj! Luați ca din oală în timp ce căutau vânatul

Dosar pentru braconaj pentru patru tineri surprinși în timp ce căutau vânatul.

La data de 11 septembrie a.c., reprezentanți ai unei asociații de vânătoare au sesizat polițiștii, prin apelul 112, cu privire la faptul că în timp ce executau activități de observație la specia cerb, au identificat pe raza Fondului Cinegetic Motru Mare, în punctul golul alpin <<Vârfu Oslea>>, un autovehicul în interiorul căruia se aflau patru persoane de sex masculin, având asupra lor o armă letală de vânătoare, practicând activități de căutare a vânatului.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă formată din polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Poliției Orașului Tismana și lucrători din cadrul I.J.J. Gorj, ocazie cu care au identificat un autoturism de teren condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Padeș, în interiorul căruia se mai aflau trei bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 20 de ani, din orașul Baia de Aramă și comuna Padeș.

Persoanele identificate nu au deținut autorizație de vânătoare emisă de gestionarul fondului cinegetic pe raza căruia au fost depistate.

Totodată, în interiorul autoturismului a fost identificată o arma letală de vânătoare, cinci cartușe, un binoclu, un cuțit de vânătoare și o lanternă prevăzută cu sistem magnetic util pentru prinderea acesteia pe țeava armei de vânătoare, acestea fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, a transmis IPJ Gorj.