Gorj: Cetățenii din alte trei localități, la pensie cu doi ani înainte de termen

Dan Vîlceanu, deputat liberat de Gorj, dă asigurări că și cetățenii din Roșia de Amaradia, Prigoria și Bustuchin vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani.

Vă spuneam că marți a fost adoptat în Camera Deputaților un proiect de lege de modificare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care am extins categoria persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.
Și pentru că am primit multe întrebări despre comunele sau orașele care se încadrează în această lege, precizez localitățile ale căror locuitori vor beneficia de această prevedere: Motru, Rovinari, Fărcășești, Urdari, Turceni, Plopșoru, Brănești, Mătăsari, Negomir, Dragotești, Bâlteni, Câlnic, Drăguțești, Bălești, Aninoasa, Ionești, Borăscu, Bolboși, Slivilești, Cătunele, Ciuperceni, Glogova, Telești, Țicleni, Țânțăreni, Turburea, Samarinești.
De asemenea, este important de reținut că urmează sa fie incluse în această listă și localitățile Rosia de Amaradia, Prigoria și Bustuchin”, a transmis parlamentarul.