Gorj: Cod roșu! Peste 40 de primării au restanțe salariale și nu primesc bani la rectificare

Salariaţii primăriilor din judeţ rămân fără bani de sărbători. Situaţia este critică în opinia deputatului PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care s-a deplasat, în ultima perioadă, la mai multe UAT-uri din teritoriu. Liberalul a declarat că peste 40 de primării au dificultăţi mari cu bani, iar problemele financiare nu vor fi rezolvate nici luna viitoare.

În primăriile prin care am trecut nu se plătiseră salariile de două-trei luni. Le-am spus primariilor să-şi facă calculele, pentru că nu vor primi niciun ban pentru salarii. În momentul de faţă, dacă primarii nu fac împrumuturi în Trezorerie, şi ele limitate, nu vor putea plăti restanţele. Cred că mai mult de 40 de primării vor avea salarii restante de plătit. Vă dau ca exemplu Hurezani, Stejari, Crușeț sau Dănciulești. Sunt primării din zone sărace care nu au buget”, a spus Vîlceanu.

Parlamentarul a mai declarat că oamenii care conduc aceste comunităţii nu au decât să aştepte o aprobarea bugetului pe 2019.

“Le rămâne să aştepte bugetul de anul viitor şi când vor primi acele sume, în ianuarie-februarie, când se vor distribui sumele prin ANAF, atunci vor putea plăti salariile pe anul acesta”, a precizat parlamentarul.

Articolul precedentPopescu și Tudor sunt liniștiți. PSD-ul nu cedează niciun post de viceprimar la Târgu Jiu
Articolul următorTârgu Jiu: Și elevii de liceu ar putea beneficia de gratuitate pe traseelee Transloc