Gorj: Comanzi de acasă! Miei și iezi pentru Paște, produse lactate, prăjituri, chiar și tocan de oaie

 

Micii producători și fermierii din Gorj caută să se adapteze perioadei prin care trecem și încearcă să își vândă produsele promovându-le pe internet, în cadrul grupurilor cu specific de pe rețelele de socializare. Se fac livrări la domiciliu, un serviciu mai mult decât recomandat din cauza restricțiilor de circulație impuse de autorități. Astfel, târgujianul, și nu numai, poate comanda și primi acasă, ceapă verde, salată verde, usturoi verde, ridichii și alte produse de sezon. În cele mai multe cazuri, prețurile nu diferă de cele întâlnite în piață, asta în condițiile în care cumpărătorul este servit la ușă. Există ofertă și în domeniul produselor lactate, cu lapte, unt, iaurt, smântână, brânză de oaie (25-28 de lei kilogramul), brânză de vacă și capră (20 de lei kilogramul). Cum sărbătorile pascale se apropie, fermierii au scos la vânzare miei și iezi. Potrivit anunțurilor postate, prețul solicitat pentru kilogramul de miel (tăiat) variază între 20-25-30 de lei, cu precizarea că totul se va regla chiar în apropierea Paștelui. Se vând și iezi, și în acest caz prețul informal prezentat acum fiind de 25 de lei/kg.

Deși nu foarte mulți producători și fermieri și-au făcut apariția online, unele oferte sunt bine structurate și diversificate. Potrivit unui anunț, posibili doritori pot comanda chiar și tocan de oaie:

Ducem mai departe gustul și tradiția produselor noastre naturale, preparate după rețete străvechi, cu muncă manuală și respect pentru străbunii noștri. Livrăm din stâna proprie, direct la dumneavoastră acasă, aceste produse făcute cu pasiune și, de asemenea, susținem producătorii locali. Avem pe stoc:

– brânză veche sau proaspătă de oaie

– unt de oaie

tocan de oaie

– smântână

– caș dulce sau slab sărat

– iaurt

– urdă

– virșli (doar din carne de oaie)

– miei”.

Un alt fermier anunță vânzarea de iezi:

Iezi pentru Paște. Crescuți natural, cu lapte, porumb și lucernă.

Nu lipsesc nici anunțurile ce vizează prăjiturile sau produsele de patiserie specifice celei mai mari sărbători creștine:

Primesc comenzi pentru Paște: Cozonac/20 de lei; Prăjituri asortate 40 de lei/kg; Chec/15 lei; Mălai/15 lei; Pască/35 de lei.

Galerie foto facebook – grup: Mâncăm sănătos – producători locali Târgu Jiu