Gorj: Copiii mai puțin norocoși primesc bani pentru școală

Ministerul Fondurilor Europene ajută elevii cu posibilităţi materiale reduse. Copiii din familiile defavorizate vor fi primi o sumă de bani, sub forma unui card, cu care părinții pot să cumpere materialele necesare pentru începerea noul an școlar. Fie că este vorba de rechizite sau uniforme, aceştia vor avea la dispoziţie 500 de lei.

Ministerul Fondurilor Europene a demarat un nou program de ajutorare a elevilor care provin din familiile defavorizate, un program finanțat prin fonduri europene. Astfel, elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial ale căror familii vor face dovada că au venituri mici, pot beneficia de acest sprijin, fiind vorba de tichete sociale în mod electronic. Va fi un card pe care va fi o sumă de 500 de lei pentru fiecare elev pe an. Din acești bani, părinții pot să achiziționeze materiale necesare. Mai exact, este vorba despre rechizite, dar și îmbrăcăminte necesară frecventării școlilor”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Primarii din Gorj au misiunea de a centraliza datele din teritoriu şi a trimite prefectului, până la data de 15 septembrie, date familiilor care se încadrează pentru a primi fondurile.

 

Articolul precedentDe pomina lumii: Cisternă cu emulsie de bitum abandonată la marginea Târgu Jiului
Articolul următorAutovehicul mistuit de flăcări pe un drum din Gorj