Home Ultimul cartuș Gorj: Doi copii, unul de 15, celălalt de 13 ani, au furat...

Gorj: Doi copii, unul de 15, celălalt de 13 ani, au furat o mașină și s-au dus la Rânca

Un minor în vârstă de 15 ani, din Baia de Fier, Gorj, a fost reținut, pentru 24 de ore, de polițiști după ce a furat un autoturism cu care s-a deplasat la Rânca. În întreaga aventură i-a fost tovarăș un minor în vârstă de 13 ani, și el tot din Baia de Fier.

 

‘La data de 26 decembrie a.c., politiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați, prin apelul 112, de către un tânăr de 26 de ani, cu domiciliul în comuna Baia de Fier, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție care au identificat autoturismul susmenționat abandonat în afara părții carosabile, în zona ZTM Rânca, constatând că nu au sustrase bunuri din interiorul acestuia.

În continuarea cercetărilor polițiștii au identificat doi tineri, de 13 și 15 ani, din comuna Baia de Fier, pe pârtia ZTM Rânca, stabilind faptul că cel în vârstă de 15 ani, ar fi sustras autoturismul în cauză, care se afla parcat în fața locuinței, cu cheile în contact, iar tânărul de 13 ani l-ar fi însoțit pe acesta, ca pasager, pe ruta Baia de Fier către ZTM Rânca, unde au abandonat autoturismul.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției s-a constatat faptul că tânărul care ar fi sustras și condus autoturismul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci l-au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, pe tânărul de 15 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține acest drept”, a transmis IPJ Gorj.