Gorj: Dosar pentru mită electorală! I s-au dat 300 de lei pentru a vota un anumit candidat

Anchetă pentru mită electorală oferită la Peștișani, cu ocazia  alegerilor locale. Potrivit Poliției Gorj, trei persoane sunt cercetate penal după ce ar fi oferit suma de 300 de lei, într-un pliant, unui tânăr.

La data de 26 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu, în baza unor informaţii apărute în spaţiul public, prin intermediul unei reţele de socializare, s-au sesizat cu privire la faptul că în data de 25 septembrie a.c., trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 43 de ani, din comuna Peştişani, ar fi purtat discuţii cu un tânăr de 24 de ani, din comuna Peştişani, în scopul determinării acestuia să voteze un anumit candidat la funcţia de primar al comunei Peştişani, ocazie cu care i-ar fi înmânat acestuia un pliant electoral, iar după intrarea în locuinţă, tânărul a constatat că în interiorul pliantului s-ar afla suma de 300 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, a transmis IPJ Gorj.

Neoficial, se vehiculează că în dosar este suspect candidatul PNL pentru funcția de primar, Ilie Fuiorea, precum și un inginer silvic, persoană care a fost reținută în urmă cu două zile în ancheta ce ține de tăierea ilegală de arbori.