Gorj: Dosare penale! Au introdus câte două buletine în urna pentru primar

Posibile infracțiuni la vot cercetate de polițiștii gorjeni. Mai multe persoane care au votat la Mătăsari au introdus câte două buletine de vot în urna pentru primar, situații reclamate de un cetățean și de membrii unei comisii.

La data 27 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției Nr. 3 Poliției Rurală Motru s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o secție de votare din comuna Mătăsari, un număr de 8 persoane ar fi introdus în urnă câte 2 buletine de vot pentru funcția de primar, unul având ștampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind sesizat de un cetățean care se prezentase pentru a-și executa dreptul de vot.

La altă secție din comuna Mătăsari, polițiști din cadrul Secției Nr. 3 Poliție Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că două persoane au introdus în urnă câte 2 buletine de vot pentru funcția de primar, unul având ștampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind sesizat de membrii comisiei”, a informat IPJ Gorj.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.

Și la Târgu Jiu au fost semnalate probleme, un bărbat fiind cercetat de polițiști după ce și-a fotografiat buletinul de vot.