Gorj: Încătușat! A furat o mașină și s-a răsturnat cu ea

Un tânăr riscă ani grei de pușcărie după ce ar fi furat o mașină, autovehicul cu care s-a răsturnat cu ea la marginea unui drum județean. Mai mult, acesta a părăsit locul evenimentului, fără să semnaleze autorităților cele petrecute.

La data de 26 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizaţi, prin apelul 112, de un tânăr de 20 de ani, din comuna Bărbătești, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul din curtea locuinței.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, la fața locului, a reieșit faptul că în seara zilei de 26 septembrie a.c.,  apelantul a fost plecat de la domiciliu timp de 2 ore, iar la întoarcere a constatat lipsa autoturismului, care fusese parcat în curte, iar din locuință lipseau cheile autoturismului.

În urma activităților de cercetare desfășurate de polițiști, a fost identificat un tânăr de 23 de ani, din comuna Jupînești care, ar fi sustras autovehiculul și, în timp ce se deplasa la volanul acestuia, pe DC 43 Socu, apoi pe DJ 661 Bărbătești, ar fi pierdut controlul direcției de mers și s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile.

În urma impactului, un pasager aflat în autoturism, pe scaunul din dreapta față, a suferit leziuni.

Tânărul de 23 de ani a părăsit locul accidentului, nedeclarând evenimentul rutier, iar în urma verificărilor a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere”, a transmis IPJ Gorj.

În cauză, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii  infracțiunii de furt calificat,  conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Rămâne de văzut cum a fost sustrasă mașina din curtea reclamantului, și mai interesant, procurarea cheilor autoturismului chiar din locuința tânărului de 20 de ani.