Gorj: Încătușat! A încălcat ordinul de protecție și a luat fosta concubină ”la plimbare”, împotriva voinței ei

Un gorjean riscă o pedeapsă severă după ce a încălcat un ordin de protecție prin care i se interzicea să se apropie de fosta sa concubină. Mai mult, acesta ar fi privat-o de libertate, urcând-o împotriva ei într-un autoturism.

La data de  1 martie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au fost sesizați de o femeie, prin apelul 112, cu privire la faptul că, o colegă de-a sa, în vârstă de 34 de ani, din localitate, ar fi fost luată cu forța într-un autoturism.

Din primele verificări efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că persoana care ar fi luat-o pe femeie cu forța, ar fi concubinul acesteia, care se deplasa cu un autoturism, pe drumul industrial Rovinari – Fărcășești.

În timp ce polițiștii se deplasau pe sectorul de drum mai sus menționat, apelanta a revenit asupra apelului 112, relatând ca femeia a fost readusă la locul de unde a fost luată, însă acesta a plecat de la fata locului.

Având în vedere aceste aspecte s-a procedat la căutarea și identificarea conducătorului autoturismului în cauză și la scurt timp a fost oprit pe drumul industrial Fărcășești – Rovinari, fiind identificat un bărbat de 43 de ani, din comuna Plopșoru, acesta fiind condus la sediul poliției pentru stabilirea activității infracționale.

 

In urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta ar fi avut o relație de concubinaj cu femeia de 34 de ani, până la sfârșitul anului 2020, când femeia a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva sa, iar în această dimineață, ar fi forțat-o să meargă cu el, pentru a purta discuții pe tema despărțirii lor”, a transmis IPJ Gorj.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de încălcare a ordinului de protecție si lipsire de libertate, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Gorj.