Gorj: Încătușat! Băut la volan, a acroșat un bărbat cu mașina după care s-a făcut nevăzut

Un bărbat de 57 de ani, din Turburea, Gorj, este cercetat penal după ce a lovit un pieton cu oglinda mașinii după care și-a continuat drumul.

La data de 2 august a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Turburea au fost sesizați de către un bărbat din comuna Turburea cu privire la faptul că la data de 1 august a.c., o persoană a fost acroșată de un autoturism, suferind leziuni, fără a cunoaște date despre autoturismul în cauză ori conducătorul acestuia.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care din primele verificări efectuate, a stabilit faptul că, la data de 1 august a.c., un bărbat de 51 de ani, din comuna Roșia de Amaradia, în timp ce se deplasa în calitate de pieton pe D.J. 661 Turburea, sat Turburea, a fost acroșat cu oglinda laterală de un autoturism de culoare închisă, care circula din direcția orașului Târgu-Cărbunești către orașul Filiași, județul Dolj, fără a putea oferi alte detalii privind autoturismul implicat în eveniment, iar conducătorul autoturismului a continuat deplasarea, fără a opri la fața locului.

În urma impactului, bărbatul de 51 de ani a suferit leziuni în zona membrului inferior drept, fiind transportat la o unitate medicală pentru investigații suplimentare.

 

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că autorul evenimentului rutier este un bărbat de 57 de ani, din comuna Turburea.

 

Acesta, în timp ce se deplasa pe D.J. 661 Turburea, din direcția orașului Târgu-Cărbunești către orașul Filiași, județul Dolj, l-ar fi acroșat pe bărbatul de 51 de ani, continuându-și deplasarea.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, iar în urma testării a rezultat o concentrație de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma probatoriului administrat, față de conducătorul autoturismului s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore” a transmis IPJ Gorj.

 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.