Gorj: Încătușat! Drogat la volan, a făcut-o pe haiducul agitând un pistol în exteriorul mașinii

Un tânăr din Petroșani a fost reținut de polițiștii gorjeni după ce duminică, 14 mai, respectivul, drogat la volan în Defileul Jiului fiind, acesta a atras atenția celorlalți participanți la trafic agitând un pistol în exteriorul mașinii.

 

La data de 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bumbești Jiu au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, despre faptul că pe DN 66 Defileul Jiului se află persoane care mânuiesc un pistol.

Polițiștii au identificat în trafic un autoturism condus de către un tânăr de 20 de ani, din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, care rula din direcția Petroșani – Bumbești Jiu, iar în urma verificărilor efectuate au identificat asupra tânărului un pistol tip airsoft, nesupus autorizării.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Având în vedere comportamentul agitat al tânărului, acesta a fost testat și cu aparatul drugtest, iar în urma testării acesta a indicat prezența în organism a substanțelor psihoactive.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4000 lei, conform Legii 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor”, a transmis IPJ Gorj.