Gorj: Locuitorii din mai multe localități vor ieși la pensie cu doi ani înainte de termen

Deputatul liberal Dan Vîlceanu a anunțat că, marți, 8 septembrie, Camera Deputaților a adoptat o propunere a sa prin care se stabilește că locuitorii din mai multe localități din Gorj se vor pensiona cu doi ani înainte de termen. Argumentele parlamentarului țin de poluarea care afectează viața locuitorilor din anumite zone.

S-a adoptat reducerea vârstei de pensionare pentru locuitorii din mai multe localități din Gorj!

Camera Deputaților a adoptat astăzi o modificare a unui articol din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, propusă de mine, prin care este extinsă categoria persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora. Astfel, am reușit să adaug pe această listă câteva localități din Gorj, iar de această facilitate beneficiază localități precum: Brăneşti, Drăgotești, Fărcășești, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopșoru, Rovinari, Urdari.
Cunoscând nevoile oamenilor din localitățile unde primari sunt Robert Filip-Rovinari, Gigel Jianu-Motru și Cristina Cilibiu-Turceni, mi-au solicitat și ei introducerea acestor orașe pe listă, considerând că este o măsură reparatorie pentru oameni.
Este vorba despre localități unde au fost desfășurate activități miniere, care au asigurat și asigură locuri de muncă, dar care au și afectat sănătatea locuitorilor din zonă”, a transmis deputatul.