Gorj: Lupii și urșii atacă animalele oamenilor. Mistreții provoacă pagube importante în culturile de porumb

Culturile și animalele gorjenilor sunt în pericol din cauza animalelor sălbatice. Cel puțin în ultima perioadă s-au înregistrat mai multe pagube, iar reprezentanții Direcției Agricole au explicat cum vor fi despăgubiți cei prejudiciați.

La Crasna, am avut pagube produse de lupi la ovine. La Tismana, au fost pagube produse de urși, au omorât o bovină. Comisia, formată din reprezentanți ai Direcției Agricole, Agenției de Mediu și Gărzii Forestiere, s-a deplasat la fața locului și a întocmit documentele ca fermierii să fie despăgubiți conform prevederilor legale. Despăgubirea este acordată de Ministerul Mediului”, a spus Valentin Priporeanu, director Direcția de Agricultură Gorj.

Patru hectare de porumb au fost afectate după “raidurile” mistreților. Vizate au fost localitățile submontane și comuna Bălești.

Săptămâna trecută am avut o comisie. A fost o suprafață de 4 ha, afectată de mistreți, care au distrus cultura de porumb. Oamenii vor fi despăgubiți conform legislației în vigoare. Vor primi despăgubirile de la Ministerul Mediului sau de la adminsitratorul fondului de vânătoare, dacă s-au îndeplinit condițiile prevăzute de lege pentru alungarea și recoltarea vânatului”, a precizat Priporeanu.