Gorj: Medicul Neața, încătușat! Chirurgul va dormi o noapte în arest

Medicul chirurg Gheorghe Neață a fost reținut, pentru 24 de ore, în urma perchezițiilor care au avut loc joi dimineață, atât la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, acolo unde Neață profesează, cât și la domiciliul acestuia.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, în caz fiind efectuate cercetări pentru luare de mită.

 

SURSE vehiculează că în cabinetul medicului a fost găsită suma de ȘAPTE MILIARDE DE LEI VECHI.

Așteptăm un comunicat oficial al organelor de anchetă.

ACTUALIZARE:

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea preventivă, pentru 24 de ore, a unui medic chirurg din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Municipiul Târgu Jiu, cercetat pentru mai multe infracțiuni de luare de mită. Reținerea s-a dispus începând cu astăzi, 8 iulie 2021, orele 12:30, până în prezent s-au aprobat în cauză 13 infracțiuni de luare de mită. Inițial au existat patru denunțuri , patru martori denunțători, care au conturat faptul că medicul chirurg respectiv condiționează actul medical, pretinzând și primind sume de bani. Ulterior, potriviți probatoriului administrat în cauză, s-a stabili că este real  ceea ce s-a semnalat inițial, iar în perioada 6 – 16 iunie 2021, din administrarea parțială a probatoriului administrat, a rezultat că medicul chirurg respectiv a primit sume de bani și diferite bunuri, de la un număr de nouă persoane. Urmează ca în perioada următoare, să fie evaluat materialul probatoriu, administrat ulterior și date de 16 iunie 2021 până astăzi, când s-a efectuat, în baza mandatului emis de judecător, percheziția domiciliară, la cabinetul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Municipiul Târgu Jiu, cu ocazia acestei percheziții domiciliare efectuate astăzi, a fost  identificată în cabinetul medical suma totală de peste 710.000 de lei, aflați într-un în dulap din lemn, dintre care 52.200 în lei, iar restul în valută, euro și lire sterline. De asemenea, au fost identificate mai multe bunuri, respective băuturi alcoolice, parfumuri, țigări, cafea, care se aflau în cabinetul medical și cu privire la care există suspiciunea că proveneau din această infracțiunea de luare de mită”, a transmis prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu.