Gorj: ”Minunile” de pe drumurile județului: Se circulă cu numere false, fără permis sau cu el suspendat

Realitate cotidiană tot mai îngrijorătoare pe drumurile Gorjului. Se circulă cu numere de înmatriculare false, fără permis de conducere, cu el suspendat, totul ca și cum legile ar fi devenit un moft al autorităților. Reprezentanții IPJ Gorj au prezentat, luni, câteva dintre neregulile depistate în timpul acțiunilor din weekendul care a trecut.

 

La data de 23 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au depistat, în trafic, un bărbat de 49 ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism ce avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare emise de autoritățile italiene.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul nu era înmatriculat, iar plăcuțele erau false.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu numere false de înmatriculare.

 

 – La data de 23 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au depistat, în trafic, un bărbat de 33 ani, din comuna Căpreni, în timp ce conducea un tractor pe DC 49 Căpreni, fără a poseda permis de conducere. Din cercetări, polițiștii au stabilit că tractorul aparținea unui alt bărbat de 51 de ani, din comuna Turburea, pe care îl încredințase bărbatului de 33 de ani, deși știa că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și încredințarea unui vehicul spre a fi condus, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

 

 – La data de 25 septembrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Negomir au depistat, în trafic, un bărbat de 33 ani, din comuna Drăgotești, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 674 B Negomir, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care are suspendat acest drept.

 

 – La data de 25 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au depistat, în trafic, un bărbat de 58 ani, din județul Călărași, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67 Polovragi, fără a deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.