Gorj: Numerele false l-au dat de gol! Lemn fără documente, găsit depozitat la o firmă

Polițiștii gorjeni au intensificat acțiunile ce vizează infracțiunile de natură forestieră. În urma unei astfel de activități a fost depistat un depozit al cărui administrator nu a putut să justifice proveniența lemnului.

” – Miercuri, 13 mai a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat un tânăr de 21 de ani, din comuna Plopșoru, în timp ce conducea o autoutilitară cu număr fals de înmatriculare, pe DJ 662 Brănești. Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit faptul că tânărul ar fi montat, pe autoutilitară, plăcuţele cu numerele de înmatriculare ce aparţin altui autoturism defect pe care, de asemenea, îl deţine.

Autoutilitara era încărcată cu material lemnos de esență fag, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 5.000 lei și i-a fost confiscată cantitatea de 6,8 mc material lemnos. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulație a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.

   Polițiștii au continuat activitățile de verificare cu privire la proveniența materialului lemnos transportat ilegal de tânăr, ocazie cu care s-a constatat faptul că la sediul societății comerciale, al cărei administrator este, se afla depozitată o cantitate însemnată de material lemnos, respectiv 48,36 mc lemn foc de diferite specii, pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documente justificative de proveniență. În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale a agentului economic cu 3.000 lei, conform prevederilor Legii 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a întregii cantități de lemn de foc.

 

 – Miercuri, 13 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au acționat pentru prevenirea sustragerii de material lemnos, ocazie cu care au identificat o autoutilitară condusă de un bărbat de 37 de ani, din orașul Baia de Aramă, județul Mehedinți, în timp ce transporta pe Drumul Auto Forestier Valea Mare 5,56 mc de lemn de foc de esență fag, fără a avea completat corespunzător avizul de însoțire.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010,  iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea întregii cantități de  lemn, fiind lăsat în custodia Ocolului Silvic Padeș în vederea valorificării’‘, a informat IPJ Gorj.