Gorj: Pădurar cu alcoolemie de 1,21 la mie, greșeli în exercițiul funcțiunii

Un pădurar de la Ocolul Silvic Târgu Jiu riscă să-și piardă locul de muncă după ce, băut fiind, a întocmit un aviz de însoțire neconform.

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rovinari si Postului de Poliție Negomir au identificat în trafic un bărbat din comuna Telești în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de aproximativ 2 mc material lemnos, fără a deține aviz de însoțire corespunzător, din care să rezulte proveniența legală.

Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării, fiind predată în custodie Ocolului Silvic Târgu Jiu.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că pădurarul silvic care a întocmit avizul de însoțire neconform, avea o concentrație alcoolică de 1,21 mg/litru alcool pur în aerul expirat, fiind informat Ocolul Silvic Târgu Jiu, în vederea dispunerii de măsuri conform competenței”, a transmis IPJ Gorj. 

Foto arhivă