Gorj: Peste 100 de amenzi aplicate pentru nerespectarea măsurilor impuse în pandemie

Zeci de gorjeni au fost sancționați contravențional, în ultimele 24 de ore, fiind surprinși în diferite ipostaze în care nu respectau măsurile impuse în contextul pandemiei provocate de Covid-19.

“În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 13 acțiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 217 polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1600 de persoane, 100 societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și peste 170 de autovehicule/ mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 14.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020”, a transmis IPJ Gorj.