Gorj: PSD şi PNL se ceartă, cine, cu excepția ALDE, câștigă?

Un sondaj atribuit PSD Gorj, apărut în presa locală, i-a pus pe harţă pe reprezentanţii unora dintre partidele politice cu pretenţii din judeţ. Ziarul Pandurul a anunţat că social-democraţii au măsurat intenţia de vot pentru consiliul local și județean, iar PSD s-ar situa pe primul loc cu 24%, urmat de PNL cu 15% și USR cu 12%. Pe locul al patrulea ar fi PMP cu 6%, urmat de ALDE cu 3%, PSRO cu 2% şi MRI (partidul lui Cioloș) cu 1%.  Sondajul de opinie ar fi fost făcut în perioada 15-20 noiembrie, pe un eșantion de 613 persoane, cu o marjă de eroare de 2,5%.

Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt de la PSD Gorj, a negat vehement că studiul de opinie ar fi fost făcut de formaţiunea politică din care face parte. Mai mult, social-democraţii dau vina pe liberali că aruncă zvonuri în mass-media şi încearcă să creeze apropierea faţă de partidul lor prin măsurători false.

“Partidul Social Democrat Gorj nu a dat opiniei publice un sondaj de opinie. Sondajul intern pe care noi am spus că-l vom efectua este în  momentul de faţă în derulare. Formaţiunea noastră politică a semnat contractul de realizare  a acestui sondaj pe data de 18 decembrie 2018, ca atare, nu puteam să efectuăm un sondaj anterior acestei date, adică perioada semnării acestui contract. Cred că ar trebui să căutaţi la alte partide sondajul despre care vorbiţi, probabil la PNL. Datele care au apărut, probabil sunt din această zonă, vorbim de zvonistică. PNL este foarte aproape de PSD în sondaj, ceea ce mă duce cu gândul că este efectuat de liberali şi tot ei au făcut publice aceste cifre. Cred că partidul pe care îl reprezint stă mult mai bine în sondaje”, a spus Anca Borduşanu la Radio Infinit.

În replică, reprezentanta PNL Gorj, Denisa Şuţă, spune că liberalii nu câştigă nimic dintr-un eventual sondaj, pentru că primarul din Târgu Jiu le aparţine. Mai mult, măsurătorile nu-s nici pe placul acestui partid.

“Nu cred că este real acest sondaj, nu cred că diferenţa este atât de mare şi cu atât mai mult, nu cred că PSD este peste PNL în judeţul Gorj. În ultimul sondaj realizat de o casă de sondare respectabilă, PSD şi PNL erau la egalitate, iar municipiul Târgu Jiu este condus de liberali. Anca Borduşanu probabil a uitat că am câştigat alegerile şi PNL nu ar avea niciun fel de interes să facă un sondaj de opinie acum. Ei au făcut un sondaj de opinie pentru a stabili un candidat, dar nu ne aşteptăm la PSD să-şi asume ceva din ceea ce face”, a afirmat Şuţă.

Procentul partidului din care face parte i se pare jignitor şi Gabrielei Gângioveanu, şefa femeilor de la ALDE Gorj, care a catalogat sondajul drept o aberaţie.

 “Dacă toate sondajele de la nivel central, indiferent de cine le comandă, indiferent de casa de sondare, dau ALDE la 12%, la Gorj, şi dacă n-ar exista organizaţie, nu are cum să ajungă la sub 7%, este imposibil din punct de vedere sociologic. Munca şi activitatea a celor de la ALDE Gorj nu are nicio legătură cu cifra din sondaj. Mă şi amuz, nu ştiu în ce birou s-o fi făcut acest sondaj. Este o aberaţie!”, a spus Gângioveanu.

 

Articolul precedentOrașul Rovinari a dat campionul județean la tenis de masă
Articolul următorPoliția Locală Cîrciumaru, raiul descurcăreților: Zeci de milioane, bani publici, pentru răsfățul ”isteților” cu tupeu