Gorj: S-a filmat trăgând cu pistolul și l-au vizitat mascații. Doi tineri au fost reținuți de polițiști

Doi tineri din Bustuchin, Gorj, au fost reținuți de polițiști, marți, după ce unul dintre ei a postat pe rețelele de socializare, în aceeași zi, două clipuri video în care manevrează o armă tip pistolet, la un moment dat executând și un foc în plan vertical.

,,La data de 3 ianuarie a.c., ora 09:00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Stoina s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la aceeași dată, în intervalul 03:00-07:00, un tânăr de 24 de ani, din comuna Bustuchin a publicat pe o rețea de socializare două clipuri video, în care manipulează un pistol, executând foc în plan vertical.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că este vorba despre o armă neletală cu gaz, supusă autorizării, având destinația autoapărare.

Arma și 20 de tuburi cartuș, calibru 9mm, având capsa percutată, precum și alte 7 cartușe cu gaz, având capsa nepercutată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Întreaga activitate infracțională s-a desfășurat la locuința surorii tânărului și a concubinului acesteia, un tânăr de 24 de ani, din localitatea Bustuchin.

Din cercetări a reieșit că tinerii nu sunt autorizați pentru a purta, deține sau folosi arme letale sau neletale.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi tineri, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept.

Cei doi tineri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, cu propuneri legale”, a transmis IPJ Gorj.

FOTO:

 

Articolul precedentGuvernul ar putea declara epidemie de gripă
Articolul următorSindicaliști: Șefă de penitenciar, acuzată de apropierea de membri unei rețele de trafic de persoane, demisă