Gorj: Salariați de la ”Ape”, muncă la negru la pensiunea directorului. Amendă zdravănă

Șapte salariați ai Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj au fost depistați, luni, muncind la negru la pensiunea de la Rânca a șefului lor, Alexandru Buduran, directorul SGA Gorj.

A fost un control inopinat al inspectorilor de muncă, aceștia fiind însoțiți de jandarmi. Marți, ITM a anunțat o amendă de 140.000 de lei.

Controlul a fost definitivat astăzi (marți n.red.) la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, angajatorul fiind sancționat cu o amendă în valoare de 140.000 de lei, conform articolului 260, alineatul 1, litera e, din Legea 53/2003, Codul Muncii: <<primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. (1), cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată>>, la care se adaugă o altă amendă în cuantum de 4.000 de lei pentru nepurtarea de către muncitori a echipamentului individual de protecție. De altfel, angajatorul a mai fost sancționat cu un avertisment pentru lipsa instruirii lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă. De asemenea, instituția continuă verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a contaminării cu noul coronavirus, astăzi fiind efectuate, concomitent, controale în șapte localități din județul Gorj”, a transmis ITM Gorj.