Gorj: Situație vaccinare pe localități. Deși i-ar fi crescut populația, orașul Rovinari este pe ultimul loc la categoria urban

Nicio localitate din Gorj nu a atins pragul de vaccinare de 30%. Autoritățile centrale au prezentat luni, 31 mai, situația vaccinărilor la nivel de Unități Administrativ Teritoriale, date centralizate conform situației înregistrate la 26 mai. Potrivit platformei RO Vaccinare, la nivel de județ Gorj, la data precizată, în comuna Arcani se vaccinase mai bine de un sfert din populație (25,4%), pe poziția a doua fiind municipiul Târgu Jiu (23,38%), urmat de orașul Țicleni și comuna Turcinești (20,64% și respectiv 20,04%).

 

Codașe, comunele Padeș (5,61%), Berlești (4,89%) și, pe ultimul loc, Bolboși (4,44%).

Surprinzător, dincolo de mobilizarea prezentată în media, cu participarea mai multor lideri ai PNL Gorj, orașul Rovinari înregistra o rată de vaccinare de doar 11,02%. Asta în condițiile în care primarul Robert Filip a declarat și pentru presa națională că politicile manageriale implementate au făcut posibilă creșterea populației, așa cum s-a anunțat pe mai multe canale. Spre deosebire de orașul minier, mai toate localitățile județului nu se mai pot lăuda cu datele oficiale rezultate în urma ultimului recensământ al populației, ceea ce se resimte și în procentul procesului de vaccinare anti COVID.

Tabele: platformă RO Vaccinare: