Gorj: Stimulente pentru romii care ”se apucă” de școală. Nu merg, vor pierde ajutorul social

Novak Bonculescu, unul dintre liderii romilor din Târgu Jiu, încearcă să convingă membrii comunității cu vârste cuprinse între 24 și 60 de ani să meargă la școală.

El este implicat în proiect de mai mulți ani, iar anul acesta, cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean, printr-un proiect european, au fost create 1.200 de locuri de școlarizare la clasele I – X.

Din nefericire, doar 400 de persoane din Târgu Jiu sunt interesate să studieze, în teritoriu situația fiind mult mai critică.

Trebuie arătat, toți cei ce se înscriu în programul ”A doua șansă” vor beneficia lunar de un stimulent financiar în sumă netă de 170 de lei.

Mai mult, potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan, o ordonanță de urgență pregătită deja stipulează că persoanele beneficiare de ajutor social care nu au urmat învățământul primar și gimnazial vor trebui să se înscrie în programul de cursuri ”A doua șansă”, în caz contrar urmând să nu mai beneficieze de sprijinul pomenit.

 

Căutați serviciu și nu vă angaja nimeni…

Fraților, cât de greu a fost nu demult din cauza pandemiei, când majoritatea căutați un serviciu, și nu vă angaja nimeni, pentru că nu aveați pregătire. Haideți să beneficiem de această oportunitate, că nu știm ce tipuri vin!”, a transmis Bonculescu.