Gorj: Sume importante de bani, prin PNRR, pentru două unități medicale din județ

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu și Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” de la Dobrița vor beneficia de aproape 10 milioane de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă(PNRR). Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a anunţat că obiectivele vor fi reabilitate energetic.

Am fost informaţi că pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu am obţinut un proiect de 4,6 milioane de Euro, fără TVA, pentru reabilitarea energetică a clădirii din Strada Progresului şi un alt proiect în valoare de 4,7 milioane de Euro pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Dobriţa, pentru ceea ce înseamnă creşterea eficienţei energetice a clădirilor pe toate componentele, de la reabilitarea energetică, surse alternative de căldură, surse alternative de energie, reabilitarea tuturor reţelelor termice şi electrice. Aşteptăm să semnăm programul de finanţare şi, de îndată, o să procedam la demararea procedurilor de execuţie a proiectului tehnic, urmat de construcţia propriu-zisă”, a declarat şeful de la CJ Gorj.

De asemenea, 9,2 milioane de lei vor fi alocate pentru SJU Târgu Jiu pentru a reabilita instalația de oxigen.

Am primit şi semnat contractul de finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru Spitalul Judetean de Urgenţă Târgu Jiu, prin care ne propunem să reabilităm întreaga instalaţie de oxigen, vacuum medical, aer comprimat pentru toate cele trei locaţii ale spitalului. Aceste fonduri sunt binevenite, deoarece, din bugetul nostru propriu, nu puteam să susţinem aceste investiţii”, a precizat Popescu.