Gorj: Tânăr arestat pentru falsificarea a zeci de bancnote de 50 de euro

Un tânăr din Motru, Gorj, a fost arestat după ce a falsificat mai multe bancnote de 50 de euro, după care a achiziționat mai multe bunuri.

 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 24 de ani, din municipiul Motru, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație de valori falsificate sau dobândire de instrumente de plată fără numerar falsificate și înșelăciune.

Din probele administrate a rezultat că, la data de 1 martie 2024, bărbatul în cauză ar fi pus în circulație 28 de bancnote din cupiură de 50 de euro, contrafăcute, cu care ar fi achiziționat două telefoane mobile.

Au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară și 2 mandate de aducere, fiind descoperite și ridicate 9 bancnote din cupiură de 50 de euro contrafăcute, un pistol de tip airsoft, suma de 513 lei, un telefon mobil și mai multe articole de îmbrăcăminte folosite la săvârșirea faptelor.

La data de 9 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj au dispus reținerea pe bază de ordonanță a bărbatului în cauză, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

În cursul acestei zile (vineri), Judecătoria Târgu Jiu a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de bărbatul de 24 de ani, din orașul Motru, județul Gorj, pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație de valori falsificate sau dobândire de instrumente de plată fără numerar falsificate și înșelăciune”, au transmis anchetatorii. 

Articolul precedentTârgu Jiu: Imagini! Public numeros la preambulul Rhabon Fest. A fost ceva nemaivăzut în oraș
Articolul următorGîlcă, despre jocul cu Farul: Ne așteaptă un joc foarte greu. Putem să îi contracarăm