Gorj: Tone de varză confiscate din târg

Nu au avut acte pe marfă și le-a fost confiscată, pagubă la care au mai adăugat și o amendă. Doi tineri din Rovinari au rămas fără varza cu care au mers în târgul de la Peșteana Jiu după ce polițiștii le-au solicitat documentele de proveniență.

La data de 24 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Negomir şi Bâlteni au identificat, într-un târg săptămânal de pe raza localității Peșteana Jiu, un bărbat de 35 de ani, din orașul Rovinari, care oferea spre vânzare 1.950 kg de varză albă, din interiorul unei autoutilitare, fără a deține documente legale de proveniență.

În același context, polițiștii au mai identificat un tânăr de 27 de ani, din aceeași localitate, care comercializa cantitatea de 1.610 kg de varză albă, tot din interiorul unei autoutilitare, fără a deține documente legale de proveniență.

Cei doi au fost sancţionați contravenţional cu amendă de 500 de lei, fiecare, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de 3.560 kg varză”, a transmis IPJ Gorj.