Gorj: Transformarea unor licee în școli profesionale, ”deocamdată doar probabilități”

Rezultatele slabe ale unor absolvenţi de liceu ar puta duce la schimbarea profilului anumitor unităţi de învăţământ. Mai exact, liceele tehnologice din Turburea și Stoina ar putea deveni şcoli profesionale. Notele dezastruoase de la examenul de bacalaureat i-au determinat pe directorii instituţilor să se reorienteze. De exemplu, la Stoina, în acest an, doar un singur absolvent a reuşit să promoveze BAC-ul.

“Deocamdată sunt doar probabilităţi. Pot fi transformate dacă nu-şi fac clasele de liceu”, a comentat inspectorul şcolar general al ISJ Gorj, Marcela Mrejeru.

Între timp, unitatea de învăţământ din Turubrea a anunţat deja că va avea clase de mecanici auto, tinichigii, vopsitori auto și bucătari-ospătari. Cei care vor urma o şcoală profesională vor avea multiple facilităţi. Spre exemplu la finalul cursurilor de mecanici auto, elevii au posibilitatea să facă gratuit școala de șoferi.  Tineri care vor opta pentru clasele profesionale vor primi burse în valoare de 250 de lei pe lună și pot face practică la agenți economici din Târgu-Jiu.