Gorj: Un jandarm a donat plasmă

Un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Tudor Vladimirescu” Gorj este primul bărbat, la nivel de județ, care a donat plasmă după ce s-a vindecat de Covid-19. Gestul său va fi util unor pacienți în stare gravă, infectați și ei cu noul coronavirus.

Astăzi, 01 octombrie 2020, la Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu, a avut loc prima donare de plasmă convalescentă prin afereză, de către un bărbat. Acesta este un jandarm gorjean, în vârstă 42 ani, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Detaşamentului 4 Bărbăteşti.
În urma efectuării unui test de sânge, a rezultat că a avut virusul COVID 19 și fiind asimptomatic, datorită propriilor anticorpi, s-a vindecat.
Urmare a iniţierii în ziua de 30.09.2020, a campaniei de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne intitulate <<Pentru ca alţii să trăiască, donează plasmă!>>, este şi printre primii angajaţi MAI care au dat curs numeroaselor apeluri lansate în spaţiul public de ajutorare a celor care sunt în lupta cu acest virus.
Noi, colegii lui, îi mulţumim pentru determinarea de a salva vieţi, întrucât a donat 3 unităţi de plasmă salvatoare, necesară pentru 3 bolnavi aflaţi în suferinţă”, a transmis IJJ Gorj.

 

La Centrul de Transfuzie Târgu Jiu s-a mai donat plasmă de către persoane vindecate de Covid-19, ele fiind, însă, femei.