Gorj: Ziua Revoluției Bolșevice condusă de Lenin, denumire pentru o echipă de fotbal din campionatul județean

Asociația Județeană de Fotbal Gorj a anunțat, marți, că, în sezonul competițional 2022/2023, Liga a IV-a se va desfășura într-un format cu 12 echipe, iar la Liga a V-a vor fi două serii de câte 11 echipe.

AJF Gorj a centralizat cererile de înscriere pentru cele două campionate organizate la seniori în ediția 2022-2023, cele două ligi având un număr mare de participante! Astfel, pentru Liga a 4 a, pe lângă echipele care au evoluat în sezonul trecut și-au manifestat intenția de a participa în campionat, CS Vulturii Fărcășești și CS Gilortul 2 Tg Cărbunești, seria fiind compusă din 12 cluburi. La Liga 5, s-au înscris 22 de echipe, care vor fi împărțite în două serii, alături de echipele din sezonul trecut vor evolua din toamnă: Dumbrava Câlnic, Pandurii Padeș 2019, CS Drăguțești, Știința Godinești, Bradul Polovragi, Triumful Borăscu, Viitorul Brănești, Viitorul Cătunele, Unirea Bolboși, precum și noile asociații sportive din Jupînești, Logrești și 7 Noiembrie Costești, care va juca la Aninoasa”, au transmis reprezentanții forului fotbalistic.

Inedit, prin denumire, formația 7 Noiembrie Costești, o mică asociație sportivă din comuna Aninoasa.

Daniel Băloi, secretarul general al AJF Gorj, ne-a precizat că formația este susținută de persoane private, oameni care își doresc ca în localitate să existe o echipă de fotbal.

Denumirea 7 Noiembrie este una care vine din trecut, gruparea sportivă locală evoluând în campionatul județean de fotbal sub această titulatură înainte de 1989.

Istoric, data de 7 noiembrie (stil nou) este ziua în care este celebrată Revoluția Bolșevică (Marea Revoluție Sovietică) din octombrie (stil vechi), organizată în Rusia țaristă de bolșevici, sub conducerea lui Vladimir Ilici Lenin.