Gorjeanul lui Ponta pentru europarlamentare le zice ca ”să fie bine”. Și pentru putere, și pentru opoziție

Fostul judecător gorjean, Ion Stănulescu, locul 17 pe lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din partea Pro România, are o poziţie ambiguă în ceea ce priveşte modificările ce vizează Legile Justiţiei, aduse de actuala Guvernare.  Stănulescu a declarat că s-a înscris în partidul lui Ponta, şi el fost magistrat, pentru că nu poate sta pasiv la intervenţiile asupra sitemului judiciar.

“Am fost 27 de ani judecător, nu pot să accept un atac permanent asupra justiţiei, un atac nemeritat”, a afirmat Stănulescu.

Fost primar la Samarineşti în perioda 1990-1992, Stănulescu a avut apoi o poziţie curioasă. Acesta a declarat că actualul Guvern al României şi-a pierdut credibilitatea în faţa Europei, în ciuda faptului că unele modificări aduse legilor justiţiei nu sunt “extraordinar de rele”. Spusele sale vin în contextul în care reprezentanţii  Comisiei Europeane au declarat că urmăresc  cu mare îngrijorare ultimele evoluții privind statul de drept în România.

“Modificări au fost permanent şi vor mai fi, numai că, în ultima perioadă, au fost nişte atacuri grosolane asupra justiţiei. Se tot spunea că în 2016 au fost modificări, că s-au modificat legile justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, e adevărat, numai că Europa nu a zis nimic atunci pentru că au fost făcute aceste modificări de Guvernul Cioloş şi atunci aveau oarecum încredere în acest guvern. Europa ne priveşte aşa din cauza guvernanţilor existenţi, nu are încredere, indiferent ce ar face. Lucrurile nu sunt extraordinar de rele, dar depinde cine le face. Automat, Europa se uită cine lucrează la Legile Justiţiei. Vede că e partidul cutare, ce a făcut acest partid, de fiecare dată a atacat Justiţia. Se uită de ce o atacă, de cine este condus acest partid şi, automat, dacă nu ai încredere în cine face un lucru, asta este toată problema”, a precizat Stănulescu.

Fostul judecător gorjean Ion Stănulescu a ieşit la pensie în urma unui decret al preşedintelui Klaus Iohannis.